Föreningen Trögdsgården

Engagera dig!

Föreningen Trögdsgården hälsar dig som vill engagera dig varmt välkommen!
Att engagera sig är roligt, och gör att du lär känna fler från bygden. Du har möjlighet att få göra just det du är intresserad av.

Trögdsgården är bygdens mötesplats, ett kulturhus som kan fyllas med aktiviteter och arrangemang. Ideellt engagemang är en förutsättning för att vår bygdegårdsförening ska kunna leva och verka. Det är vi medlemmar i föreningen som tillsammans och utan vinstintressen driver Trögdsgården. 

 

Är du nyfiken på vad du kan bidra med, eller intresserad av att engagera dig?

Alla kan bidra oavsett erfarenhet, förmåga eller tid. Engagemanget är det viktiga, om det omfattar en timme/ år eller mer, spelar ingen roll. Hos oss får alla plats oavsett var en befinner sig i livet och hur mycket tid det ideella engagemanget kan omfatta. Möjligheten kommer och går. Forskning visar att ideellt engagemang bidrar starkt till bättre hälsa och välbefinnande- så testa och se om det passar dig!

Här kommer några förslag på hur du kan engagera dig. Har du egna tankar eller idéer är du välkommen att ta kontakt med oss!

Insats någon gång:

  • Fixardagar: hjälp till en till två dagar/ år, med att piffa Trödgsgården. Tex måla fasad.
  • Hjälpa till att fixa innan, under eller efter större aktiviteter. Tex Reselotteriets dragningskväll. Kan innefatta förberedelse i lokal, hjälp i kök under dragningskväll, städ dagen efter.
  • Egen aktivitet: kanske vill du göra en egen aktivitet? Tex barnbio, dans eller sportpub med match på vår storbildsduk.
  • Baka till aktiviteter, pubvärdar mm.
  • Extra inhoppare för Loppisboden sommartid.

Återkommande insats:

  • Delta i programgrupp, planera en eller flera aktiviteter under året och genomföra.
  • Styrelsearbete: förtroendeplats i styrelse. Ingår ca 6-10 st möten/ år, bidra vid ev aktivitet efter möjlighet. Ingår i ett team som verksamhetsutvecklar Trögdsgården, projektleder och planerar verksamheten tillsammans.
  • Ingå i städgrupp: Grupperna har två månader/ år med ett slutstäd /månad, samt lite extra koll på lokalen under sin månad vid uthyrning. Motsvarar en dags ideellt arbete/ år.
  • Starta en återkommande aktivitet: tex kurs, teatergrupp eller ungdomsverksamhet.
  • Bidra vid specifik aktivitet, tex Reselotteriets arrangemang. Planering, spronsorkontakt, ekonomi etc.

Utöver detta bidrar medlemmar med att klippa gräs, snöröja, fastighetsunderhåll, uthyrningskontakt, marknadsföring mm.

Är du intresserad av att bidra med kunnande, eller bra på något område, hör gärna av dig till oss. Vi är många som bidrar till att Trögdsgården lever- ju fler som bidrar desto mer kan vi göra tillsammans!

 Välkommen!

Kontakt: trogdsgarden@gmail.com

Vi samlar bygden och skapar gemenskap. Bild från Reselotteriets dragningskväll 2017.